בניית אתר אינטרנט הוא מרכיב חיוני לקידום העסק שלך. כיום, עומד לרשותכם מגוון רחב של אפשרויות לבניית אתר: חברות בניית אתרים, פרילנסרים, ובניית אתרים "עשה זאת בעצמך". חמש הנקודות הבאות יעזרו לכם בבחירת בונה האתר שלכם.

1. כתובת האתר (בעברית: שם תחום, באנגלית :Domain Name)

שם תחום הוא שם ייחודי של אתר ברשת האינטרנט. לדוגמא: your-name.co.il.חשוב לשים לב לדברים הבאים:

בעלות – שם תחום האתר צריך להיות רשום על שימכם ולא על שם בונה האתר. בעל שם התחום הוא זה שמחזיק את הסיסמה, מחליט על התוכן, והכי חשוב, לו יש את הזכות להחליט אם הוא ממשיך להחזיק בכתובת או שמאפשר למישהו אחר לרכוש אותה.

מבנה – שימו לב ששם התחום שלכם אינו מופיע כסיומת או תחילית לשם התחום של בונה האתר. לדוגמא, וודאו שהכתובת שלכם היא לא בפורמט הבא:
web-development-company-domain.com/your-domain

2. אחסון האתר (באנגלית: Web Hosting)

שירות איחסון האתר מורכב מאוסף שירותים כגון: שטח אחסון, שירות גיבוי, שרת דואר אלקטרוני, רוחב פס ועוד. ישנן חברות אשר מציעות בנוסף לבניית אתר גם אחסון לאתר. במידה ואחסון האתר ניתן לכם בחינם, כדאי לברר לגבי מהירות הגלישה, לוודא שאין פרסומות באתר שלכם, ולהבין מה קורה אם רוצים להעביר את האתר למקום אחסון אחר. במידה ובונה האתר שלכם משמש כמתווך לחברת איחסון, צריך להבין מי מספק לכם  תמיכה, ומי אחראי על גיבוי האתר (בונה האתר או חברת האחסון).

הערה לגבי רישום כתובת האתר ואחסון האתר:  ישנן חברות (לאו דווקא מישראל) אשר מציעות יותר שירותים בסכום נמוך יותר. מומלץ לבקר באתרים ולבדוק מה מציעים!

3. תכנון תוכן האתר

בידקו שבונה האתר שלכם יודע מה צריך להכיל אתר השייך לתחום העיסוק שלכם. כדאי לעשות מחקר והשוואה לאתרים מאותו תחום על מנת לוודא שהאתר שלכם מכיל בתוכו את כל המידע הרלוונטי.

4. עיצוב האתר

חברות רבות מבססות את בניית האתר של הלקוח על תבנית מוכנה ומתאימים אותה עבור הלקוח. זה בסדר גמור, אך עליכם לזכור שהתוצאה הסופית היא לא בהכרח תהיה מה שדימיינתם. שינוי שפה מאנגלית לעברית, לדוגמא, גורר שינויים בעימוד (ימין לשמאל) ובסוג הכתב. בררו עם בונה האתר מה קורה במקרה שהתוצאה הסופית היא לא לשביעות רצונכם.

עיצוב אתרי האינטרנט מתעדכנים במשך הזמן. אתרים שפותחו לפני כמה שנים נראים היום מיושנים. כשאתם מחליטים כמה כסף להשקיע באתר, קחו בחשבון שאולי תרצו לעדכן את העיצוב בעתיד.

5. בעלות על האתר

עדיף לכם להיות הבעלים של תוכן האתר שלכם (כלומר על קבצי הקוד). כך לא תהיו תלויים בבונה האתר במקרה שתרצו לבצע שינויים או הוספות.

פוסטים אחרונים

הוסף תגובה

איך להתחבר למערכת הניהול של WordPress